Flipjes Toertocht

zaterdag 22 juli 2017

Flipjes Toertocht is dit jaar een van de jubileumtochten van de NTFU.
" Wilt u zelf een mooie fietstocht door de regio maken? Dat kan! Op de racefiets of elektrische fiets. Het maakt niet uit hoe. Wij hebben verschillende afstanden voor u, zo kiest u wat bij u past. U bent verzekerd van kwaliteit en veiligheid. Onze toertochten hebben de hoogste beoordeling van de Nederlandse Toerfiets Unie. “

3-Sterrentocht, de hoogste NTFU-beoordeling

Flipjes Toertocht is vanaf 2012 door de Nederlandse Toer Fiets Unie beloond met 3-sterren. Daarmee is het in 2016 één van de weinige toertochten met deze bijzondere status. Over een uitdagend en afwisselend parcours door het Rivierengebied, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug zetten we zes gepijlde routes uit over de afstanden 45, 85, 115 of 165 km. In de route zijn diverse gelegenheden opgenomen, waar men de benen kan strekken en de inwendige mens kan versterken. De inschrijving bevindt zich bij Sportplaza in Tiel (Predikbroedersweg 14, 4003 AL). Bij deze sporthal bevindt zich ook de Start & Finish en kunnen deelnemers gebruik maken van een uitstekende kleed- en douche gelegenheid. Na afloop zorgen we ervoor dat u in ons gezellige wielercafé. Hier kun je na de tocht rustig napraten onder het genot van een bord pasta van het huis en bovendien vertonen we de verrichtingen van 'onze jongens’ tijdens de laatste klim-etappe Mégève-Morzine in de Tour de France op een groot scherm!

Gewone of elektrische fietsers

De 45 km is ook heel goed met een gewone of elektrische fiets te rijden.

Gezellig wielercafé na afloop

Gezellig napraten onder het genot van een bord pasta van het huis en kijken naar de laatste klim-etappe Mégève-Morzine in de Tour de France op een groot scherm!

Fietsen voor een goede zaak

Voor elke deelnemer schenken we een gedeelte van het inschrijfgeld aan een goed doel.

Inschrijven bij de start

Je kunt je op zaterdag 22 juli inschrijven bij Sportplaza Predikbroedersweg 14 in Tiel.

Scan & Go

Door je NTFU pasje te laten scannen met scan & go kan je extra snel inschrijven.

Bewaakte fietsenstalling

Terwijl je jezelf inschrijft of omkleedt houden wij je fiets in de gaten.

Routekaart & beschrijving

Bij de inschrijving kunt u een routebeschrijving op papier meenemen.

Duidelijk gepijlde routes

Alle routes zijn volledig gepijld en de splitsingen worden duidelijk aangegeven.

NTFU 3 sterren tocht

Uitdagende toertocht met de status van 3 NTFU sterren

Actiefoto's Betuwefotografie.nl

Betuwefotografie.nl maakt onderweg actiefoto’s van de deelnemers.

Klimmersbrevet

De langste afstand telt mee voor het nationale klimmersbrevet.

Uitstekende douches

In de sporthal Sportplaza bij de start/finish zijn meer dan voldoende douches.

Speciaal overnachting arrangement

Kom je van ver? Dan kan je gebruik maken van het overnachting arrangement van Hotel Tiel.

Fietsen als bedrijfsteam

Bedrijven kunnen als team deelnemen en gebruik maken van het bedrijfsarrangement.

GPS bestanden

Download hieronder de GPS bestanden en zet deze op je fietscomputer.

De vier verschillende routes

Bij alle zes routes gaan de eerste en de laatste kilometers door de open vlakte van het rivierengebied, waar de wind de grootste tegenstander kan zijn. Zodra men de Rijnbrug bij Rhenen oversteekt, ga je richting de Veluwe en kom je in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug terecht, waar je bij de langste afstand circa 1000 hoogtemeters zal wegtrappen. De 185 km tocht telt dan ook mee voor het nationale klimmersbrevet! In dit deel van de tocht zijn twintig van de zwaarste beklimmingen van Midden-Nederland opgenomen.

Om de verschillende route-afstanden te zien, klik in bovenstaande interactieve kaart en daarna op het filterknopje linksboven. De complete kaart en routebeschrijving van 2016 komen in een later stadium online, en worden bij de start afgegeven.

Om de verschillende route-afstanden van 2015 te zien, klik in bovenstaande interactieve kaart.

Download hier de GPX routes.

Praktische informatie voor deelnemers

Inschrijven

Voorinschrijven kan vanaf nu via de website van de NTFU. Je kunt je op 22 juli inschrijven in de sporthal van Sportplaza. Scan & Go is aanwezig. Voor meer informatie: toer@sw-rivierenland.nl

Daginschrijving is op 22 juli natuurlijk ook mogelijk. Neem het inschrijfgeld gepast mee, dan kun je snel op pad!

Inschrijfgeld

De inschrijfkosten zijn €10,00 per persoon. Hiervan schenken we een gedeelte aan een goed doel. NTFU leden kunnen op verzoek dit bedrag als korting op het inschrijfgeld ontvangen, maar we schenken dit bedrag natuurlijk liever aan ons goede doel!

Parkeren, inschrijven & kleedkamers

De inschrijving bevindt zich bij Sportplaza aan de Predikbroedersweg 14, 4003 AL te Tiel. Bij deze sporthal bevindt zich ook de Start & Finish en kan men gebruik maken van een uitstekende kleed- en douche gelegenheid. Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid.

Algemene gedragsregels

Het is voor iedereen prettig dat men zich aan algemene gedragsregels houdt. Wees er van bewust dat dit een toertocht is en geen wedstrijd. Je bent gewoon deelnemer van het verkeer en dient rekening te houden met anderen. Indien je jezelf inschrijft voor Flipjes Toertocht ga je akkoord met ons reglement (klik hier).

Starttijden

07.30 – 08.30 uur: 185 km 08.00 – 09.00 uur: 155 km 08.30 – 09.30 uur: 125 km 08.30 – 10.00 uur: 100 km 09.00 – 11.00 uur: 60 km en 35 km 17.00 uur: Sluiting controle finish

Klimmersbrevet

De langste afstand van Flipjes Toertocht (185 km) telt mee voor het Klimmersbrevet. Voor de actuele voorwaarden kan je kijken op www.klimmersbrevet.nl. De hoogtemeters per afstand zijn: 45 km – 94 meter, 85 km – 240 meter, 115 km – 640 meter en 165 km – 1383 meter.

Met uw deelname steunt u een goed doel

" Elk jaar schenken wij een gedeelte van de opbrengst van de wielertoertocht aan een goede doel. Voor 2017 is het doel op dit moment nog niet bekend.