Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

TIEL – Het Van der Valk hotel in Tiel is zaterdag 28 juli de startlocatie van Flipjes Toertocht. Met de nieuwe plek kan de organisatie nog meer faciliteiten bieden aan de deelnemers.

In december legde Stichting Wielerpromotie Rivierenland de vraag neer bij Van der Valk, of zij er iets voor zouden voelen om de nieuwe startlocatie van Flipjes Toertocht te vormen. ,,Het was een interessante vraag. We hebben al veel fietstoeristen onder onze gasten en daarom denken wij ook dat de toertocht zeker bij Van der Valk en onze doelgroep past. Daarom hebben we ‘ja’ gezegd op de vraag”, licht Johan Kuyt, commercieel manager van de hotelketen, toe.

Maar dat is niet de enige reden geweest voor Kuyt om toe te zeggen: ,, Wij steunen graag lokale en regionale evenementen en dit is een prachtig evenement.”

De organisatie richt zich voor dit jaar op een deelnemersveld van 1.250 fietsers, van verschillende nationaliteiten. Zij hebben straks de keuze uit vier verschillende afstanden (45, 85, 115 en 170 kilometer). Van der Valk is al druk bezig met het bedenken van activiteiten om deze mensen in de watten te leggen. ,,We maken een arrangement, waarbij mensen zich in één keer kunnen inschrijven en een overnachting bij ons kunnen reserveren. Wij maken het de mensen graag gemakkelijk”, glimlacht Kuyt.

Daarnaast zorgt het hotel ervoor dat er voor elke deelnemer na de finish, in een gezellig wielercafé,  een bord pasta klaar staat en ook kan op een groot scherm de voorlaatste etappe van de Tour de France, een individuele tijdrit, live gekeken worden.

Dat Van der Valk als startlocatie dient, heeft voor alle partijen voordelen, weet Kuyt. ,,Dat maakt dit ook zo’n mooie combinatie. Wij hebben alle faciliteiten om de deelnemers te ontvangen. Zij kunnen bij ons voor alles terecht, van een overnachting tot een drankje. Mensen kunnen hier gemakkelijk hun auto kwijt, dat zorgt ook weer voor een stukje gemak en veiligheid.”

Nieuwsgierig geworden naar Flipjes Toertocht?