Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

Flipjes Toertocht: nieuwe naam, vertrouwd concept

De dagen beginnen te lengen en met het lenteachtige weer dat we de afgelopen weken cadeau kregen begint het weer te kriebelen: het fietsseizoen komt eraan! Hoog tijd om de agenda te vullen met mooie toertochten.

Wellicht is het even zoeken geweest naar ons en dat kan kloppen. De organisatie van de West Betuwe Toer en Flipjes Verrassingstocht gaat vanaf 2015 namelijk verder onder de naam Flipjes Toertocht. Een naam die ons boegbeeld Flipje eer aandoet!

Onze naam mag dan wijzigen, de kwaliteit die je van ons gewend bent blijft gelijk! De NTFU waardeert deze toertocht niet voor niets al sinds 2012 met 3 sterren. Op zaterdag 25 juli, een week voor de Profronde in Tiel, hebben we zes routes voor u uitgezet, waarbij zowel gezinnen en e-bikes als recreatieve en sportieve wielrenners aan hun trekken komen.

Op onze vernieuwde website vind je alle informatie over onze tochten en de andere evenementen die de Stichting Wielerpromotie Rivierenland eind juli 2015 organiseert. Via Facebook en Twitter houden we je op de hoogte van het actuele nieuws.

Een uitdagend en afwisselend parcours
In 2015 zetten we zes routes uit over de afstanden 35, 60, 100, 125, 155 en 185 km. Vanuit Tiel doen de routes het Rivierengebied, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug aan.

De routes van 35 en 60 kilometer voeren je over de mooiste weggetjes door de Betuwe en het Rivierenland. Vanaf 100 kilometer leiden de routes je naar de Heuvelrug en de Veluwe, waar een aantal pittige klimmetjes zijn opgenomen. De langste tocht van 185 kilometer telt als vanouds mee voor het Klimmersbrevet.

In alle routes zijn diverse gelegenheden opgenomen waar je de benen kunt strekken en de inwendige mens versterkt kan worden.

Onze startlocatie in SportPlaza aan de Predikbroedersweg 14 is wederom van alle gemakken voorzien, inclusief bewaakte fietsenstalling.

Hier richten we ook weer een gezellig wielercafé in. Na afloop van de tocht bieden we je hier een bord pasta aan, zodat je rustig na kunt praten en de verrichtingen van ‘onze jongens’ tijdens de koninginnenrit in de Tour de France kunt volgen. De klim naar de top van de Alpe d’Huez wordt op een groot scherm vertoond!

Inschrijven? Dat kan nu al!
Als je je nu al inschrijft, dan kun je op 25 juli snel van start. Geen gedoe met inschrijfkaarten of contant geld. Je inschrijfbevestiging bevat een barcode, waarmee we je via Scan & Go eenvoudig op weg kunnen sturen. Via  kun je je nu al inschrijven voor de afstand van je keuze.

Wijzigen je plannen in de tussentijd en wil je liever een andere afstand rijden? Dat is met de inschrijfbevestiging met barcode op de dag zelf zo gepiept.

Rij mee en win … een ballonvaart!
Onder de deelnemers van Flipjes Toertocht verloten we een unieke ballonvaart voor twee personen. Betuwse Ballooning geeft je de kans om onze regio eens vanuit een ander perspectief bekijken! Vanaf een hoogte tussen 150 en 450 meter bewonder je de dorpjes, landerijen, bossen en rivieren waar je langs gefietst hebt nu vanuit de luchtballon. Afhankelijk van de wind leg je een tocht tussen 5 en 25 kilometer af.

Wil je kans maken op deze unieke prijs? Rij dan mee met Flipjes Toertocht op 25 juli! In de week na de toertocht trekt onze notaris uit alle deelnemers de winnaar, die bekend wordt gemaakt in de media.

St. Wielerpromotie Rivierenland is alle sponsors, partners en vrijwilligers van de afgelopen jaren zeer dankbaar. De basis is gelegd, maar voor 2015 zijn wij nog steeds op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Zonder uw steun geen profronde! Interesse? Surf dan direct naar onze website www.sw-rivierenland.nl en meldt u aan als vrijwilliger of bekijk de sponsormogelijkheden.

Foto : Jan Bouwhuis