Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

Wie zich de beelden van de Olympische wegwedstrijd in Rio herinnert, weet hoe hard Annemiek van Vleuten heeft moeten werken om te komen waar ze nu staat. Ze won dit jaar maar liefst twee etappes van de Giro Rosa, werd in deze koers derde in het eindklassement en nam zowel de bergtrui als de puntentrui mee naar huis. We zijn er trots op dat we onze Gelderse kanjer bij de Profronde aan de start mogen verwelkomen!

De ambitieuze Annemiek doet de dingen op haar eigen wijze. Hoewel ze al op vroege leeftijd zo hard mogelijk naar school fietste, waren paardrijden en voetballen haar eerste sportliefdes. Na een knieblessure kwam de wielrenfiets in beeld, waarbij haar competitieve aard al snel de overhand kreeg. In 2007 reed ze haar eerste officiële wedstrijd en in 2008 werd ze prof.

Nog geen drie jaar later vestigt ze haar naam op het hoogste niveau definitief, met de winst in de Ronde van Vlaanderen en de verovering van de Wereldbeker. Sindsdien hebben we haar al viermaal Nederlands Kampioen zien worden, zowel op de weg als in de tijdrit die ze in 2017 nipt van Ellen van Dijk won.

Haar carrière kent flinke hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Blessures en valpartijen lijken steeds weer roet in het eten te gooien, maar Annemiek weet er altijd een positieve draai aan te geven en een manier te vinden om sterker te worden. Sterk genoeg om de Profronde te winnen? We gaan het zien op 30 juli!