Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

3 – 2 – 1! Eergisteren won Dylan Groenewegen op fenomenale wijze de sprint in de slotetappe van de Tour de France. Dat zat er natuurlijk wel aan te komen, want voor de Tour was het al drie keer raak en versloeg hij onder andere Nacer Bouhanni en Peter Sagan in een rechtstreeks duel. In de Tour zat hij er bij meerdere massasprints steeds dichtbij. Maar alle voorspellingen ten spijt: de jonge Amsterdammer moest het nog maar wel even doen. Hij kwam vroeg op kop, bleef op kop en liet zijn benen geschiedenis schrijven. Voor het eerst in bijna 20 jaar de eindsprint op de Parijse keien weer eens in Hollandse handen.

Een goede Tour – ook nog even 7e in het sprintklassement – is niet zijn enige prestatie in 2017. Maar liefst vier meerdaagse koersen beëindigde hij met een top-5-klassering in het sprintklassement: 3e in de Dubai-Tour, 3e in de Tour de Yorkshire, 5e in de Tour of Norway en winnaar van de groene trui in de Ster ZLM.

En wat zijn we er trots op dat de de nationaal kampioen van vorig jaar weer bij de Profronde van Tiel mogen begroeten! Als het een massasprint wordt, dan weten we het al bijna zeker …