Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

De Profronde van Tiel is ook een grote wedstrijd voor amateurs. Voor een aantal in het bijzonder: ,,Het is voor mij een droom om te winnen in Tiel!”

Wilco van Schenkhof uit Ochten geeft meteen toe: het is geen wedstrijd voor zijn type renner. Hoewel hij de laatste weken goed in vorm is en mooie uitslagen rijdt, zet hij niet op zichzelf in: ,,Het zou mooi zijn als ik uit vertrek met een kopgroep mee kan, maar verder rijd ik in dienst van de ploeg. We zullen met z’n allen Michel Reuser steunen, dit is echt een wedstrijd voor hem.”

En met Reuser is ook meteen het verhaal van de ploeg Faber Cycling genoemd. Als zelfstandig ondernemer sponsort Van Schenkhof de rugnummers maar zijn bedrijfsnaam, Roots Trading Hout & Vloeren, zal niet te zien zijn. Er komt een oproep voor mensen om zich aan te melden als stamceldonor. Toen bij ploegmaat Reuser 4 jaar geleden acute leukemie werd vastgesteld, was het uiteindelijk een stamceldonor die zijn leven redde. Met de ploeg Faber Cycling willen de mannen Nederlanders er op wijzen hoe gemakkelijk je stamceldonor kunt worden en hoe je direct mensenlevens kunt redden.

Met Michel Reuser uit Tiel gaat het dus weer goed. Zo goed dat hij bij het Nederlands kampioenschap voor amateurs in juni het brons pakte. Van Schenkhof ziet in hem dan ook de winnaar van de amateureditie van de Profronde van Tiel. ,,Hij kan wegrijden, hij kan aankomen. Dit is een ideale wedstrijd voor hem.”

Reuser zelf moet lachen om het enthousiasme van zijn ploegmaat en vriend: ,,Het parkoers past inderdaad bij mij en het is mijn thuisrondje. Maar dat betekent niet dat ik even win, er is genoeg sterke concurrentie.” Hij kijkt enorm uit naar de wedstrijd. Niet zo zeer vanwege zijn laatste uitstekende resultaten, maar hij ziet ‘Tiel’ als net zo’n hoofddoel als het NK: ,,Toen ik ziek was, keek ik er naar uit om weer wedstrijden te kunnen rijden. Het was en is voor mij een droom om te winnen in Tiel. Als ik het podium haal, zal dat best een emotioneel moment zijn. Ik denk dat ik het dan niet droog houd.”

Wil je meer weten over Faber Cycling Team en stamceldonatie, kijk dan op www.fabercycling.nl. Bent u al stamcel donor?

Kom de mannen van Faber Cycling Team aanmoedigen! Ze starten zondag 2 augustus om 13:00 uur.

Foto: Jos Kafoe