Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

De lijst van bekende namen voor de Prominentenkoers wordt almaar langer. En dat hardfietsende oud-profs niet alleen vanuit het wielerwereldje hoeven te komen, zullen Hein Vergeer en John de Wolf graag bewijzen. Zij gaan met sponsor Gert-Jan van der Valk en Johnny Hoogerland de strijd aan om de winst in de koppelkoersen.

Langebaanschaatser Hein Vergeer hield menigeen in 1985 en 1986 aan de buis gekluisterd, toen hij in beide jaren zowel Europees als Wereldkampioen Allround werd. Een nare blessure stak een spaak in het wiel van zijn professionele schaatscarrière. Sport en scoren blijven bij hem hoog in het vaandel staan, hij zet gezond leven en bewegen op de kaart als adviseur in het bedrijfsleven en hij treedt regelmatig als spreker en dagvoorzitter op. Een van Hein’s bekendste boeken heeft de toepasselijke titel “De wil om te winnen”, dus dat belooft wat voor zijn tegenstanders op 30 juli.

Voetbalinternational John de Wolf werd met Feijenoord in 1993 landskampioen, won driemaal de KNVB beker en speelde in de halve finale van de Europacup 2. Na zijn actieve voetbalcarrière zette hij zijn loopbaan voort als trainer. Daarnaast zet hij zijn talent om mensen te raken en in beweging te krijgen in, om werkzoekende vijftigplussers bij werkgevers in beeld te brengen. Als voetballer was John bikkelhard, maar door vrienden en bekenden wordt hij ‘de wolf in schaapskleren, maar dan andersom’ genoemd. We zullen zien hoe aardig hij zal zijn voor de rest van het peloton.