Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

 

TIEL – Het 35-jarig jubileum van de Profronde van Tiel wordt niet alleen gevierd met bijzondere activiteiten, maar ook met een nieuw logo. Het ontwerp van Nynke Altenburg brengt Flipje en de wielrenners samen.

 

Het was een bijzondere opdracht voor de pas 20-jarige Nynke Altenburg. De 2e jaars studente Media & Vormgeving aan het ROC Rivor kreeg deze leuke uitdaging via het Praktijklab van haar school. ,,In dit lab koppelen we studenten aan externe organisaties. De organisaties leggen bij ons een opdracht neer, en de studenten gaan er onder begeleiding van vakdocenten en ondernemers, mee aan de slag”, legt projectleider Paul Nieuwenhuis uit. Sinds september is het Praktijklab actief en zo leren de studenten om tijdens hun studie al projectmatig te werken voor klanten.

 

Via de Ondernemers Coöperatie Tiel kwam bij het Praktijklab de opdracht binnen om een nieuw logo voor de Profronde van Tiel te ontwerpen. Nynke Altenburg voelde zich meteen aangesproken door de opdracht: ,,Ik kon mijn eigen creativiteit er goed op loslaten en omdat ik zelf aan wielrennen gedaan heb, maakte dit tot een heel leuke opdracht. Er waren natuurlijk wel bepaalde voorwaarden, maar ik heb kunnen doen wat ik wilde”, vertelt ze. De voorwaarden waren dat het logo opgemaakt moest worden in bepaalde kleuren en Flipje moest er in voorkomen.

 

,,Ik ben gaan schetsen, en zo kwam vanzelf de inspiratie. Na een nachtje slapen had ik weer veel nieuwe ideeën”, legt ze uit. En daar ging ze voortvarend mee aan de slag: ,,Uiteindelijk is de vorm, ovaal, nog de enige overeenkomst tussen mijn eerste schets en het definitieve ontwerp”, lacht ze. Overigens zagen na het uiteindelijk gekozen ontwerp nog meer ontwerpen het levenslicht, maar de organisatie van de Profronde was weg van haar eerste creatie. ,,Ik ben er zelf ook echt tevreden over.”

 

Ook Paul Nieuwenhuis is meer dan content over de resultaten van Nynke Altenburg. ,,Het logo is echt een heel goed ontwerp. Ze is heel professioneel omgegaan met de opdracht en de organisatie. Hoe ze alles, ook de communicatie met bestuurslid William Peters van de Profronde, heeft opgepakt, is gewoon erg goed.”

 

Daarmee is het voor alle partijen een succesvolle samenwerking geworden. De Profronde van Tiel viert het jubileum met een bijzonder logo, voor Nynke Altenburg levert het een schat aan ervaring op en voor het Praktijklab is dit succes hetgeen waar het lab voor is opgericht.

 

Extra leuk voor Nynke is dat het niet alleen bij een logo is gebleven. Ook ontwierp ze een flyer en poster ter aankondiging van de Profronde. ,,De posters komen straks op A0-formaat langs de weg te staan. Dat lijkt me echt heel gaaf, dat ik straks naar school loop en onderweg mijn posters tegen kom. Dat geeft wel een extra kick!”