Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

TIEL – De Profronde van Tiel kleurt roze. Niet alleen de winnaar van de Giro bij de mannen, Tom Dumoulin, verschijnt op 30 juli aan start, maar ook tweevoudig winnares van de Giro Rosa: Anna van der Breggen.

Met Van der Breggen heeft de organisatie van de Profronde ook voor de vrouwenkoers een absolute wereldtopper in huis gehaald. Afgelopen zondag won de renster van het Boels-Dolmans Cycling voor de tweede maal in haar carrière de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ook won ze dit jaar al grote koersen als de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Haar grootste successen boekte de Nederlandse echter vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar pakte Van der Breggen in de wegwedstrijd het goud, en op de tijdrit eindigde zij als tweede. Ook won zij in 2016 Europees goud op de weg.

En nu start de Olympische kampioene op zondag 30 juli in Tiel. ,,Dat is natuurlijk fantastisch. Wij zijn er ontzettend blij mee, vertelt Eric de Jongh, voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Rivierenland.

De wedstrijd in Tiel rijdt Van der Breggen in de aanloop naar het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. Daar wil de renster starten op drie disciplines: de ploegentijdrit, de individuele tijdrit en de wegwedstrijd. In 2015 won ze zowel op de weg als in de tijdrit zilver.

foto: OrangePictures