Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

Op zondag 28 juli kunnen bezoekers van de Tielse Profronde zelf ervaren hoe het is om met een Rib Rally Powerboat over de Waal te varen. De boten liggen van 10.00 tot 18.00 klaar voor iedereen die genoeg lef heeft om met hoge snelheid over de Waal te varen. Passagiers kunnen in de voorverkoop voor € 12,50 een kaartje kopen bij de diverse verkooppunten die u kunt vinden op www.ribrally.com. Tijdens de Profronde van Tiel op zondag 28 juli zijn de kaartjes verkrijgbaar voor € 15.

Komend jaar is het de derde keer dat bezoekers van de Tielse Profronde mee kunnen varen. “Snelheid op water is essentieel anders dan bijvoorbeeld racen in een auto,” vertelt Sijbrand Booij van Offshore Rib Rally 785. “De beweging in zo’n boot is in drie dimensies, je hebt de beweging van het water, van de boot en de beweging van jezelf. Je moet je dan ook goed vast houden om in de boot te blijven. Passagiers dienen dan ook minimaal 12 jaar oud zijn. Het blijft tenslotte een racesport.”

“Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten”, vervolgt Booij. “ Dit is iets voor mensen die van avontuur en racen houden. Mensen die het alleen al zien vinden het heel gaaf, iedereen die het daadwerkelijk doet, praat er daarna nog heel lang over. Het is echt een unieke belevenis.” De boten van Rib Rally behalen een maximale snelheid van 90 tot 95 kilometer per uur waarmee races op het water gehouden worden. ‘Rib’ is eigenlijk een afkorting die staat voor Rigid Inflatable Boat. Jaarlijks worden er meerdere Rib Rally’s georganiseerd met deze boten. De organisatie beschikt over een vloot van 14 identieke Ribs van elk bijna 8 meter lang. Elk jaar worden deze Ribs onder andere ingezet tijdens de Rib Rally Terneuzen, die gehouden wordt in oktober, en tijdens de Rib Rally Ibiza, die in het voorjaar plaats vindt.