Welkom op de site van St. Wielerpromotie Rivierenland

Herman Jansen is een enthousiast wielerliefhebber. In verleden ging hij al samen met zijn vader kijken bij de Tielse Profronde, tegenwoordig volgt hij het wielrennen op televisie en fietst hij graag op zijn racefiets in de bergen. Sinds dit jaar is de Tielenaar met zijn bedrijf Jansen Pharma Support BV sponsor van de Profronde.

Herman Jansen herinnert de Profronde nog uit zijn jeugd, toen hij renners als Claudio Chiappucci, Bart Voskamp en Henk Lubberding de Tielse wielerronde zag winnen. “Mijn vader was ook een groot wielerfan, die geen Profronde oversloeg. Hij nam me mee naar de Profronde en ik herinner me nog goed dat Greg Lemond meedeed in Tiel. Ik vond het dan ook leuk om te horen dat de wielerronde terugkeerde in Tiel en ondersteun het initiatief dan ook graag. Niet alleen omdat ik een wielerfanaat ben, maar ook omdat de Profronde een evenement is dat Tiel op de kaart zet.”

Jansen is samen met zijn broer Robert eigenaar van Jansen Pharma Support. In 2003 begonnen als koeriersbedrijf, maar sinds een paar jaar gespecialiseerd in het bezorgen van medicijnen en medische hulpmiddelen voor een grote apotheekformule in Nederland. “We zijn daar eigenlijk per toeval in gerold”, vertelt Jansen. “Ik stapte een paar jaar geleden binnen bij, destijds, apotheek Van den Berg aan de Koornmarkt die op zoek waren naar fietskoeriers. Wij zijn daar met ons koeriersbedrijf ingestapt en tegenwoordig werken we volledig voor de apotheekbranche. We bedienen in centraal en zuidwest Nederland zo’n zestig apotheken.”

Jansen Pharma Support werkt voor de bezorging van de medicijnen vooral met gepensioneerden en 55 plussers. Bij de bezorging wordt de grootste zorgvuldigheid betracht. “We bezorgen niet zomaar pakketjes, het gaat wel om medicijnen en die moeten wel op tijd bij de juiste persoon worden gebracht. Daarnaast moeten bepaalde medicijnen ook gekoeld worden en blijven. Je kunt ze niet zomaar door de brievenbus gooien.”

Uiteraard is Jansen tijdens de Profronde op 29 juli van de partij. “Ik ben een fanatiek toeschouwer. Vorig jaar was ik op het Plein te vinden, dit keer ga ik de wedstrijd vanuit de viptent bekijken”, lacht Jansen. “Ik heb zelfs mijn vakantie, ik ga dit jaar fietsen in de Alpen en de Pyreneeën, aan de Profronde aangepast. Ik vertrek een dag na de Profronde.” Jansen hoopt in Tiel veel Nederlandse renners te zien. “Daarnaast zou het mooi zijn als er ook een winnaar van een trui naar Tiel komt. Of sprinters als Mark Cavendish of Peter Sagan, mannen die voor wat spektakel kunnen zorgen, al zal dat wel moeilijk worden omdat zij een dag eerder ook meedoen aan de olympische wegrace in Londen.”